marți, 22 iulie 2014

Admitere 2014 Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi

Universitatea de Medicină si Farmacie “Grigore T. Popa” organizează concurs de admitere pe două domenii de licentă – Sănătate si Știinte Ingineresti Aplicate -, la următoarele specializări:

-    Medicină - 6 ani (360 de credite)
-    Medicină Dentară - 6 ani (360 de credite)
-    Farmacie - 5 ani (300 de credite)
-    Asistentă Medicală Generală - 4 ani (240 de credite)
-    Nutritie si Dietetică - 3 ani (180 de credite)
-    Balneofiziokinetoterapie si recuperare - 3 ani (180 de credite)
-    Tehnică dentară - 3 ani (180 de credite)
-    Bioinginerie - 4 ani (240 de credite)

La UMF, admitere numai prin concurs

Admiterea la studiile de licentă pentru domeniul Sănătate, atât pentru locurile finantate de la buget cât si pentru locurile cu taxă în lei sau în valută, se realizează numai prin concurs de admitere. Concursul constă în sustinerea unui test grilă la disciplinele Biologie clasa a XI-a (Anatomia si Fiziologia omului) sau Chimie Organică pentru specializările Medicină si Medicină Dentară, cât si pentru specializările Asistentă Medicală Generală, Nutritie si Dietetică, Balneofiziokinetoterapie si recuperare si Tehnica dentară, cu mentiunea că pentru aceste specializări, cu 180 de credite, gradul de dificultate al întrebărilor va fi corespunzător.
Pentru specializarea Farmacie, examenul de admitere va consta într-un test grilă la Chimie Organică. Calculul mediei finale pentru domeniul Sănătate, în vederea clasificării se va efectua astfel:
- 75% nota la testul grilă,
- 25% media la bacalaureat.
În cazul existentei mai multor candidati cu medie egală cu cea a ultimului loc repartizat initial, se apelează la criterii de departajare: media la testul grilă si media de la bacalaureat. Media minimă de admitere este 5 (cinci), aceasta calculându-se doar pentru cei care au obtinut minim 5 (cinci) la testul grilă.
    Admiterea la studiile de licentă pentru domeniul Stiinte Ingineresti Aplicate, specializarea Bioinginerie, atât pentru locurile finantate de la buget cât si pentru locurile cu taxă, se realizează numai prin selectie de dosare. Selectia candidatilor pentru acest domeniu se va face în ordinea descrescătoare a punctajului acumulat. În acest scop candidatii vor completa si depune la dosar tabelul privind criteriile de selectie care se gaseste pe site-ul facultătii www.bioinginerie.ro. În cazul existentei mai multor candidati cu punctaj egal cu cel al ultimului loc repartizat initial, departajarea candidatilor se va face după media de bacalaureat. Media minimă de admitere este 5 (cinci).

Admitere 2014 Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi

Ce documente trebuie să contină dosarul de înscriere?

Pentru înscriere candidatul trebuie:
1. Să introducă datele (începând cu 8 iulie 2014) la specializarea dorită accesând pagina: http://inscrieri.umfiasi.ro Pe adresa de e-mail veti primi confirmarea de înscriere (verificati cu atentie, s-ar putea să ajungă în spam). Informatiile necesare le găsiti si în fisele de înscriere (format pdf) disponibile la adresa de internet de mai sus. Nu este necesară completarea manuală (cu pix sau stilou) pe foaie a acestora, interesează doar versiunea informatică, deci înscrierea on-line. Introduceti toate datele - nu numai cele marcate cu rosu. Perioada de înscriere electronică este: 14 - 20 iulie 2014. Candidatii care nu au acces la internet si nu au completat fisa de înscriere on-line se pot prezenta la Biblioteca U.M.F. (Str. Vasile Alecsandri nr.7) unde  s-au pus la dispozitie calculatoare.
2. Să pregătească dosarul cu toate documentele necesare:
•    diploma de bacalaureat sau diploma echivalentă acesteia si foaia matricolă, în original, sau adeverinta care atestă această calitate si în care se mentionează media generală de bacalaureat si probele sustinute la examenul de bacalaureat;
•    candidatii absolventi ai învătământului superior care doresc să urmeze o a doua specializare vor depune si diploma de licentă, sau diploma echivalentă acesteia, în original sau copie legalizată precum si adeverintă din care să reiasă că facultatea absolvită a fost în regim fără taxă sau cu taxă;
•    cetătenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor apartinând Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene trebuie să prezinte si un document eliberat de directia de specialitate din cadrul MECTS (Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor) care să recunoască studiile efectuate de acestia în tările de domiciliu si să confirme că diploma prezentată îi dă dreptul de a urma studii universitare, precum si o traducere legalizată a diplomei de bacalaureat si a foii matricole, stampilată la Ambasada Română din tara de unde vine sau pe care s-a aplicat apostila de la Haga pentru tările membre ale conventiei de la Haga, în afară de tările exceptate.
La admiterea în toate ciclurile de studii universitare cu predare în limba română, cetătenii străini au obligatia să prezinte un certificat de competentă lingvistică pentru limba română, eliberat de către institutiile abilitate de MECTS.
•     în cazul în care candidatul se înscrie pentru concurs si la o altă specializare, în locul diplomei de bacalaureat sau a adeverintei, va anexa o copie legalizată a acesteia si o adeverintă care să dovedească înscrierea la specializarea unde a depus dosarul cu actele originale;
•     certificat de nastere, în copie legalizată (cetătenii statelor membre ale Uniunii Europene vor depune o traducere legalizată a certificatului de nastere, stampilată la Ambasada Română din tara de unde vine sau pe care s-a aplicat apostila de la Haga);
•     adeverinta medicală tip de la medicul de familie;
•     3 fotografii tip buletin de identitate/pasaport;
•     chitanta ce atestă achitarea taxei de înscriere;
•     candidatii care pot beneficia de scutire de taxă vor depune la dosarul de înscriere acte doveditoare, respectiv adeverinta de salariat a părintilor vizată de Inspectoratul scolar de care apartine, certificat de revolutionar etc ;
•     candidatii din etnia rromă vor prezenta o recomandare scrisă din partea presedintelui unei organizatii civice, culturale sau politice, înregistrată legal, prin care se atestă apartenenta la comunitatea rromilor.
3. Să se prezinte cu dosarul la birourile de înscriere în perioada 14-20 iulie 2014.
Pentru înscriere la concurs, candidatii se vor prezenta personal cu:
•    buletinul/cartea de identitate (sau adeverintă de la Evidenta Populatiei în cazul pierderii actului original);
•    pasaportul, în cazul cetătenilor statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor apartinând Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene, precum si cetătenii statelor din afara Uniunii Europene care doresc să studieze în Universitatea noastră.
Actul de identitate cu care candidatul s-a prezentat la înscriere va fi utilizat pentru legitimare la intrarea în sala de concurs. 
În cererea de înscriere candidatii vor mentiona:
•     acordul de a urma studiile în regim cu taxă, dacă au reusit numai la această categorie;
•     adresa completă si numărul de telefon la care pot fi contactati pentru comunicări urgente.
În cazul în care candidatul nu se poate prezenta personal pentru înscriere din motive obiective, delegatul care-l reprezintă va prezenta comisiei de înscriere o procură legalizată la notariat care să-i permită acestuia să se conformeze tuturor conditiilor impuse de Metodologia de admitere.

Taxele de înscriere, nemodificate în ultimii 3 ani


În ultimii 3 ani, taxele de înscriere pentru concursul de admitere la UMF nu au suferit modificări:
- 350 lei pentru specializările: Medicină, Medicină Dentară, Farmacie, Asistentă Medicală Generală,
- 250 lei pentru specializările prevăzute cu 180 credite,
- 150 lei pentru Facultatea de Bioinginerie Medicală.
Sunt scutite de plata taxei următoarele categorii de candidati, până la vârsta de 26 de ani: candidatii orfani de ambii sau unul dintre părinti, cei proveniti de la casele de copii sau din plasament familial, copiii eroilor-martiri ai Revolutiei, candidatii răniti în timpul Revolutiei din Decembrie 1989, copiii personalului didactic (în activitate, pensionar sau decedat), salariatii si copiii salariatilor din cadrul U.M.F. ”Gr.T.Popa” Iasi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes